mamaplus

O fetiță în vârstă de 1 an și 8 luni a decedat după ce a fost lovită în cap de grindină

-
//
01.09.2022

O fetiță în vârstă de 1 an și 8 luni a decedat în seara de marți, 30 august, la spitalul din localitatea spaniolă Girona (Catalonia), după ce a fost lovită în cap de grindina căzută în timpul unei furtuni. Alte aproximativ 50 de persoane au fost rănite, prezentând vânătăi şi fracturi osoase, informează El Pais.

O furtună violentă s-a abătut marți seară, în jurul orei 19:30 asupra provinciei Girona din estul Spaniei. În numai 10 minute, grindina a distrus acoperişuri, a doborât cablurile de alimentare şi a spart geamurile clădirilor. Conform meteorologilor, care au publicat imagini pe Twitter, au căzut pietre de gheață cu diametru de 10 cm.

După cum au explicat surse din consiliul orașului Girona, fetița decedată a fost lovită la cap de o piatră de grindină și a fost transferată de urgență la Spitalul Trueta din Girona, unde a murit noaptea târziu, în urma rănilor provocate de traumatism.

Furtuna, care a provocat cincizeci de răniți, precum și numeroase pagube materiale în zona La Bisbal d’Empordà, a fost cea mai puternică de acest gen înregistrată în Catalonia în ultimii 20 de ani. Din anul 2002 nu s-a mai înregistrat o grindină de asemenea dimensiuni.