mamaplus

O fetiță a fost abuzată mai mulți ani la rând de propriul tată. Ce au găsit polițiștii în timpul perchezițiilor

-
//
08.02.2022

O fetiță abuzată alături de sora ei de propriul tată, a încercat să le trimită asistenților sociali o scrisoare în care îi povestea drama prin care trece, însă nu a reuşit, scrisoarea fiind găsită ascunsă sub un dulap, în timpul percheziției polițiştilor. Fetița a scris scrisoarea în luna mai a anului trecut, însă nu a reuşit să o trimită asistentei. Drama fetiței şi a surorii sale a început în urmă cu mulți ani, după ce mama copilelor a plecat la muncă în străinătate, iar ele au rămas acasă, cu tatăl lor. Cazul a avut loc în județul Timiș din România.

În iunie 2021, fetițele au dat declarații la Poliție, iar în aceeaşi zi, polițiştii au mers în casa lor şi au făcut o percheziție. Cu ocazia percheziției, agenții au descoperit, ascunsă sub un dulap din casă, scrisoarea pe care fetița o scrisese pentru asistenta de la DGASPC Timiş.

"Dragă Ștefania S.* Eu vă spun toate lucrurile astea, pe răspunderea mea. Ştiu că aveți foarte mare încredere în mine și mi-ați zis dumneavoastră să vă zic tot ce se întâmplă, că aveți încredere în mine, dar îmi pare rău că v-am dezamăgit și nu am avut curaj să vă spun tot până acum.

Regret foarte tare că v-am mințit, dar mi-a fost frică să vă spun până acum, foarte frică. Dar acum m-am decis să fiu sinceră cu dumneavoastră: tata, în legătură cu el, dacă se poate numi așa, nu e ceea ce vrea să pară, e o bestie, o mare bestie. Tata, pe mine și pe sora mea Ioana*, ne abuzează sexual, adică vrea să ne violeze. Totul a început de când a plecat mama.

De la vârsta de 9 ani a început să se ieie de noi, pe fratele meu Claudiu* și pe sora mea Ioana îi trimite după apă sau la magazin şi, în timp ce ei plecau, încerca să mă abuzeze sexual, să mă pipăie, mă lua de fund, mă pipăia la sâni.

Mie nu-mi plăcea, tot îi ziceam să mă lase, dar stăteam după, de frică, și tot îmi spunea să nu vă zic dumneavoastră. Asta făcea și cu sora mea, Ioana, o pipăia. Dar, între timp, lucrurile s-au schimbat, el a devenit mai obsedat, vrea mai mult, noi am crescut, începea să ne iese formele, ca la orice fete.

Eu, când plecau Claudiu și sora mea Ioana, el zicea să îi pun mâna pe p**a, eu ziceam nu, începeam să comentez, după mă lăsa în pace, mă trimitea pe mine și pe fratele meu de acasă, și sora mea începea să plângă și să spună că vrea și ea să vină cu noi, dar el n-o lăsa, cum să o lase, că el vrea să profite de ea.

Dragă Ştefania S., eu și frații mei nu vrem la casa de copii, vă rog, dacă puteți, să ne duceți la mama noastră", a scris fetița în scrisoarea ascunsă.

Scrisoarea a devenit probă în dosarul în care tatăl copilelor a fost condamnat, pe 6 ianuarie 2022, de Judecătoria Timişoara, la 25 de ani de închisoare.

Decizia instanței nu este însă definitivă.