mamaplus

O fetiță din Fălești și-a lansat prima carte cu povești la vârsta de 9 ani

-
//
15.08.2022

Nu doar citește povești, dar și le scrie. La numai nouă ani, Valeria Muduc a lansat prima s-a carte cu povești. La evenimentul au fost prezenți părinții, prietenii Valeriei, dar și autoritățile locale care au plecat acasă cu câte o carte cu autograf. 

Fetița a scris prima poveste la vârsta de opt ani. Timp de un an, a adunat deja un număr suficient de povești pentru a edita o carte.

„Am decis în fiecare zi să scriu câte o povestioară și a doua zi să o citesc profesoarei. Ea m-a încurajat, îmi zicea că e foarte bine, pe undeva mă corecta. Și eu am început să capăt încredere și când am început să scriu mai mult le-am arătat și părinților și părinții au văzut în mine talent și s-a ajuns până aici – cu o carte”, spune  Valeria Muduc, autoarea cărții.

Cartea intitulată simbolic „Poveștile Valeriei” conține 9 povestioare cu ilustrații care redau personajele în acțiune. Autoarea spune că pentru a scrie poveștile a avut nevoie doar de un pic de imaginație.

Părinții Valeriei spun că au rămas plăcut surprinși de pasiunea fetiței lor și au decis să o încurajeze să scrie, promițându-i că o vor ajuta să lanseze o carte daca va avea suficiente povești.

Cartea „Poveștile Valeriei” a fost tipărită în 100 de exemplare, dar va fi disponibilă în scurt timp și în variantă electronică pe pagina web a bibliotecii din orașul Fălești.