mamaplus

O fetiță din Chișinău a fost salvată de la înec de trecători, în timp ce bunica ei mânca semințe pe malul lacului

-
//
12.05.2021

Un caz șocant a avut loc zilele trecute pe marginea lacului de la Porţile oraşului din sectorul Botanica al capitalei. O fetiță de 5 anișori a fost la un pas de a se îneca, după ce s-a băgat în apă „să-și ude doar picorușele”, însă din cauza malului abrupt, aceasta s-a scufundat imediat. Pe mal, frățiorul mai mic în vârstă de 3 ani plângea, iar bunica lui era preocupată de o discuție cu o prietenă și un pachet de semințe, la aproximativ 15 metri de mal.

Incidentul a fost povestit pe rețele de socializare de către o tânără care se plimba în zonă și, observând că cei doi copii sunt în primejdie, a acționat imediat.

„Fetița a mers cam vreo 15 metri depărtare de noi ca să vorbească ceva cu bunica și a lăsat frățiorul singur pe marginea iazului. Iazul este adânc și are panou cu indicație „SCĂLDATUL ESTE INTERZIS”. Apoi fetița a revenit fericită și i-a zis celui mic că bunica le-a dat voie să intre în apă, dar numai cu picioarele. Când am auzit-o zicându-i celui mic că pot să intre în apă, m-am întors să-i zic mamei despre iresponsabilitatea bunicii. Nu am reușit să-i zic, pentru că fetița a pus piciorul în apă și s-a dus imediat la fund”, se arată în mesajul tinerei publicat zilele trecute pe Facebook. 

Mama copiilor a sărit imediat în apă ca să-și salveze fetița, însă la scurt timp a cerut ajutor pe motiv că ”se îneca”. Femeia care relatează acest caz, Mihaiela Bocancea, susține că au strigat ajutor de cel puțin șase ori, iar între timp bunica își continua discuția pe pătură, iar băiețelul plângea din cauza sperieturii zdravene.

”Un băiat care alerga alături s-a oprit, a lăsat căștile și a intrat în apă să o scoată pe mama și fetița, apoi s-a apropiat alt bărbat care ne-a ajutat să-i scoatem pe toți. Știți când bunica a observat această situație? Când deja i-am scos pe toți la mal și era lume adunată. Probabil s-a terminat pachetul de răsărită și plictisindu-se a început a se uita prin jur. Bunica s-a pornit la vale hai hai să vadă ce se întâmplă acolo. Probabil și-a adus aminte că are nepoți, încă.

Știți care e primul lucru care l-a făcut când a venit? A tras fetița de păr. Vorba ceea “dacă te îneci, nu mai veni acasă ca te ușid”.  I-am zis că este o iresponsabilă pentru că a lăsat copiii mici singuri la o distanță atât de mare de ele, pe malul unui iaz. Ea a zis “scuzați-mă vă rog”.”, mai povestește Mihaiela.