mamaplus

O fetiță de 10 ani a supravieţuit o noapte singură într-o pădure. A fost găsită la o zi după ce s-a pierdut de părinţi

-
//
09.06.2023

O fetiță de 10 ani a fost salvată după ce și-a petrecut o noapte singură şi rătăcită în munții înfrigurați Cascade din afara orașului Seattle, Washington. Fata s-a protejat dormind între doi copaci, care au ferit-o de vânturile puternice şi a urmărit avalul râului pentru a ajunge într-o zonă mai accesibilă.

mamaplus

Shunghla Mashwani s-a separat de familia ei în timpul unei drumeţii în valea Cle Elum duminică. Ea a fost găsită a doua zi după un efort masiv de căutare de către echipe din întregul stat Washington. Oficialii spun că a dormit între doi copaci pentru a se încălzi la temperaturi care au scăzut sub 3 grade Celsius, relatează BBC, conform Observator.

Shunghla, care a sosit în SUA din Afghanistan în urmă cu doi ani, purta doar un tricou și o pereche de blugi când a dispărut. Copilul a suferit doar câteva zgârieturi minore, a declarat șeriful adjunct al județului Kittitas, Chris Whitsett, dar altfel a fost nevătămat.

Căutarea a început duminică, când un proprietar al unei cabane din zonă a observat un grup de adulți care o căutau frenetic pe fată într-o zonă îndepărtată, fără servicii de telefonie mobilă. Le-a oferit să folosească telefonul său pentru a contacta serviciile de urgență.

Peste 100 de persoane şi două elicoptere au fost implicate în căutare

Peste 100 de membri ai echipei de căutare și salvare, dintre care majoritatea voluntari, au început apoi o vânătoare care a durat o noapte și a implicat două elicoptere și tehnologie avansată de cartografiere a solului.

„Mă gândeam că-l voi găsi pe tatăl meu și am continuat să merg în pădure”, a spus Shunghla, explicând cum a mers în aval după ce s-a pierdut. Într-o postare pe Facebook, Biroul Șerifului din județul Kittitas i-a lăudat instinctele impresionante de supraviețuire. „Ea a spus că știa că trebuia să urmeze râul. S-a dovedit a fi o copilă de 10 ani extraordinar de plină de resurse și de rezistență”, a scris departamentul. Luni, la ora 15:00, doi salvatori au găsit-o și au cerut o barcă care să o transporte peste râu, până la familia ei care o aștepta.

„Iată-o. Această fetiță dură se strecurase printr-un kilometru și jumătate de vegetaţie foarte densă pe pante abrupte”, a spus şeriful adjunct, descriind cât de recunoscător a fost că echipele de salvare au găsit-o nevătămată.

Familia a spus oficialilor că ei petrec frecvent timp în munții Cascade, la altitudine mare, deoarece le amintește de Afghanistan.