mamaplus

O femeie a născut în toaleta din curtea casei și a scăpat bebelușul în hazna

-
//
15.04.2022

Caz șocant în țara vecină. O femeie dintr-o localitate din județul Constanța a născut în toaleta din curtea gospodăriei sale și a scăpat bebelușul nou-născut în hazna. Potrivit autorităților, femeia nu și-a dat seama că naște în momentul în care se află în toaletă, astfel că a scăpat bebelușul nou-născut în hazna.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de militari și paramedici cu două autospeciale ale ISU şi cu o ambulanţă, care au reușit să o scoată fetița nou-născută din hazna vie și nevătămată. Atât mama, cât și micuța au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

„Bebe „a căzut” în urmă nașterii. Femeia nu a realizat că naște. A fost scos. E o fetiță, conștientă, cooperantă, preluată de echipajul SAJ de la față locului. Momentan colegii sunt încă acolo”, spun cei de ISU Constanța, potrivit Dobrogea News.

Potrivit unui reportaj realizat de jurnaliștii Pro TV acum aproape 2 ani, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la locuinţele cu toaletă în interior. În una din patru case oamenii merg de nevoie în fundul curții, ponderea locuințelor din România care nu au o toaletă în interior fiind de zece ori mai mare decât media Uniunii Europene.