mamaplus

O familie din Chișinău a refuzat să poarte măști de protecție în ciuda solicitării polițiștilor (VIDEO)

-
//
12.04.2021

O familie care se plimba prin parcul Valea Trandafirilor din Chișinău a fost oprită de Poliție, pentru că nu purtau măști de protecție. Cuplul a postat pe Facebook un videoclip filmat în data de 9 aprilie, la intrarea în parc. Ei au spus că au refuzat categoric să-și pună măștile de protecție, motiv pentru care au fost opriți de agenții de patrulare. Filmarea surprinde sfârșitul incidentului. Soții acuză polițiștii precum că din cauza lor copiii suferă de stres și sunt greu de calmat.

Femeia susține că este însărcinată. Ea le-a spus polițiștilor că nu poate purta masca de protecție pentru că are nevoie de oxigen și masca este periculoasă pentru ea. Femeia consideră că purtarea măștilor este „teatru” și spune că „amenzile care sunt aplicate oricum vor fi anulate de Curtea Constituțională”.

Cei doi soți sunt sceptici cu privire la existența coronavirusului și îl numesc „politic”.

În timpul întocmirii procesului-verbal, s-a adeverit că soții nu au asupra sa nici măcar actele de identitate. În aceste condiții, polițiștii au fost nevoiți să identifice numele, data și numerele de contact ale celor doi.

Soții au solicitat să scrie o plângere pe polițiștii care i-au oprit, acuzându-i că le încălcau drepturile și, de asemenea, stresau copiii.

Menționăm că numărul mare de infectări cu Covid-19 a condus la instituirea stării de urgență în R. Moldova, în perioada 1 aprilie – 30 mai. Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, atât din interior cât și din exterior. În aceeași perioadă, cetățenii R. Moldova sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate.