mamaplus

O elevă de 17 ani, în stare gravă după ce a fost diagnosticată greșit de medici și operată de apendicită

-
//
09.06.2023

O tânără în vârstă de 17 ani din comuna Banca, România, a fost diagnosticată de medici greșit timp de trei săptămâni. S-a ajuns în stadiul în care a fost operată de apendicită, deși nu era nevoie.

mamaplus

Eleva se află în prezent la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, unde a fost trimisă de urgență de la spitalul bârlădean. Copila avea nevoie disperată de sânge. Mama sa plângea pe holul spitalului și se ruga să-i fie salvată fetița.

Medicii ieșeni au depistat că a fost diagnosticată greșit, fata având de fapt o tumoare extrem de mare la colon și nici pe departe apendicită.

Totul a început în toamna anului trecut, de la o simplă balonare, căreia nici fata și nici mama, nu i-a dat prea multă importanță până în momentul în care durerile au devenit insuportabile. La medicul de familie, unde vin mai mulți medici din Iași, precum și la clinicile private și la spitalul din Bârlad, toți i-au zis că are apendicită. Timp de trei săptămâni a fost diagnosticată greșit. 

„Totul a început cu o balonare, nu am crezut că este un motiv de îngrijorare, până când a început să se plângă tot mai des că o doare burta. Am fost la diferite spitale din Bârlad, mai mult decât atât, am făcut și analize, și ecografii la o clinică privată, însă toți medicii ne spuneam că nu este niciun motiv de îngrijorare, pentru că este o simplă balonare care se va remedia printr-o dietă echilibrată. Ne-am îmbătat cu apă rece și am venit acasă, dar într-o seară s-a simțit atât de rău încât am ajuns cu ea la Urgențe, unde mi-au operat-o de apendicită. Lucru care nu era absolut deloc necesar, fata mea nu avea probleme cu apendicul. După prima săptămână de la operație, fata s-a simțit și mai rău, am încercat să ținem legătura cu medicul de familie. Imediat după, am ajuns din nou la Urgențe, unde ni s-a spus că a făcut peritonită după operație. Burta ei era infectată toată, dar toată lumea spunea că este bine și că nu avem niciun motiv de îngrijorare. Ni s-a dat un bilet de trimitere pentru Spitalul «Sf. Maria» din Iași, însă doar pentru a face niște investigații. La Iași, după jumătate de oră au internat-o, diagnosticată cu tumoare la colon”, a precizat pentru presă, mama copilei.