mamaplus

O copilă de 15 ani a murit de COVID-19 în ziua în care urma să se vaccineze

-
//
04.10.2021

O familie este sfâșiată de durere, după ce fata lor, în vârstă de 15 ani, s-a stins din viață din cauza virusului chiar în ziua în care avea programare să meargă la centru pentru a se imuniza împotriva noului coronavirus.

O minoră în vârstă de 15 ani din Marea Britanie a murit în ziua în care trebuia să meargă la centru pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus. Familia tinerei este sfâșiată de durere, mărturisind faptul că medicii „au făcut tot ce au putut pentru a o salva”. Jorja Halliday a decedat în spitalul Queen Alexandra, la patru zile după ce testul a indicat că este pozitivă la noul coronavirus.

Mama adolescentei, în vârstă de 40 de ani, susține că fiica ei era o fire sportivă și avea un organism sănătos. De asemenea, minora nu suferea de o altă boală și înainte să facă testul PCR, aceasta prezenta simptome asemănătoare gripei. Totodată, adolescenta de 15 ani a avut și dureri în gât și nu putea să mănânce.

”Era foarte activă, îi plăcea să iasă și să petreacă timp cu prietenii ei, dar și cu frații și surorile ei. Crescând, s-a transformat într-o domnișoară frumoasă. Este devastator, pentru că întotdeauna copiii trebuie să supraviețuiască părinților”, spunea mama fetei.

Din cauza durerilor, un medic i-a prescris antibiotice, însă starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Medicii au constatat că valoarea ritmului cardiac i se dublase.

Mama fetei a continuat să vorbească despre starea de sănătate din acel moment: ”Și-au dat seama cât de grav era și mi s-a permis să o ating, să o țin de mână, să o îmbrățișez. Mi-au permis asta. Sunt încă în punctul în care nu pot să înțeleg că s-a întâmplat. Am fost cu ea tot timpul. Au încercat să o pună pe un ventilator pentru a-i oferi corpului o șansă de recuperare. Ritmul cardiac nu s-a stabilizat. Inima ei nu mai putea suporta. Au făcut tot ce se putea din punct de vedere medical, dar nu au putut să o salveze”.

Medicul legist susține că tânăra a suferit de miocardită, o inflamație cardiacă cauzată de îmbolnăvirea cu virusul.