mamaplus

O copilă de 10 ani a murit sufocată în baie, în urma unei provocări pe TIK TOK

0
//
22.01.2021

O fată a murit prin asfixie în Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) în timp ce participa la o provocare numită ''jocul cu eșarfa'' de pe rețeaua socială TikTok, relatează vineri AFP care citează media italiene. Antonella, în vârstă de 10 ani, care participa la o ''blackout challenge'' pe TikTok, în baia din casa familiei sale, și-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil.

Sora ei în vârstă de cinci ani a fost cea care i-a descoperit trupul inconștient, miercuri seara. Fata a fost transportată imediat de părinți la spitalul de pediatrie din Palermo, însă nu a supraviețuit. ''Jocul cu eșarfa'', în care copiii își blochează respirația până când leșină pentru a experimenta senzații tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale.

Părinții au relatat că o altă soră a fetei, în vârstă de nouă ani, a fost cea care le-a explicat ce s-a întâmplat. ''Antonella juca jocul asfixierii'', le-a spus ea.''N-am știut nimic", a explicat tatăl fetei pentru publicația citată. ''Nu știam că ea participa la acel joc. Știam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aș fi putut imagina această atrocitate?'', a spus el.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru ''incitare la sinucidere''. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă Antonella era conectată cu alți participanți, dacă a fost invitată de o altă persoană să ia parte la provocare sau dacă a realizat înregistrarea video pentru prieteni sau cunoscuți.

Ca reacție la această tragedie, platforma lansată în 2016, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat. ''Siguranța comunității TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziția autorităților competente pentru a colabora la ancheta lor'', se arată în document.