mamaplus

O bunică a gătit ciorbă cu pesticide. Toată familia, printre care și doi bebeluși de 8 și 10 luni, a ajuns la spital

-
//
12.05.2023

Șase persoane din Gorj au ajuns miercuri la spital, după ce au mâncat ciorbă cu pesticide, gătită de bunica familiei. Printre pacienți se numără 3 copii, dintre care doi sunt bebeluși. Când a pregătit ciorba, femeia ar fi încurcat sticla cu apă cu cea în care se afla pesticid. Cei 6 sunt în afara oricărui pericol, scrie digi24.ro.

mamaplus

Cele două familii, 3 adulți și 3 copii, au participat la o masă de familie, unde a fost servită o ciorbă gătită de o bunică. Din neatenție, când a preparat-o, femeia a pus în ciorbă pesticid, crezând că în sticla respectivă este apă. Când și-au dat seama de încurcătură, adulții s-au panicat și au mers cu toții, de urgență, la spital.

Analizele făcute la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu nu au depistat, însă, prezența unor substanțe toxice în sânge. Cel mai probabil, scrie sursa citată, substanțele toxice au fost eliminate prin fierberea îndelungată sau nu au fost prezente în ciorbă într-o cantitate mare. Cei 6 sunt în afara oricărui pericol.