mamaplus

Naștere naturală sau cezariană? Svetlana Sainsus a decis cum o va aduce pe lume pe fetița ei

-
//
30.01.2020

Numără zilele până își va ține minunea în brațe. Vorbim despre Svetlana Sainsus, cofondatoarea platformei Caritate.md, care va deveni mămică în această primăvară.

Și pentru că momentul multașteptat va sosi în curând, Svetlana a mers recent la cumpărături, unde a ales un cărucior, dar și alte accesorii necesare bebelușului.

„12 ani în urmă, când am născut, căruciorul ni l-a dăruit mama-soacră, pătuțul - părinții. Când am venit acasă de la maternitate, totul era deja pregătit și nu m-am implicat absolut deloc în alegere. Acum văd atâtea modele. Îmi este foarte greu să aleg, dar cel mai mult mă interesează să fie micuț. Nu îmi plac cărucioarele mari, când nu te poți mișca prin magazine, printre rafturi... ”, a mărturisit viitoarea mămică într-un interviu TV.

Svetlana a ales și spitalul unde va avea loc nașterea - o maternitate de stat, și nu una privată. Femeia a povestit că fiul ei, acum 12 ani, a venit pe lume printr-o operație de cezariană, iar acum, micuța Lia se va naște pe aceeași cale.

„Din păcate sunt nevoită să nasc prin cezariană, așa a fost și pentru prima dată. Am încercat, însă am avut o naștere foarte grea a băiatului. Am avut o naștere unde am riscat să pierd copilul și acum niciun medic nu s-ar apuca de mine. La o clinică de stat o să nasc”, a spus încrezătoare Svetlana Sainsus.