mamaplus

Născută la doar 22 de săptămâni, o fetiță a supravieţuit deşi avea doar 10 la sută şanse

-
//
13.03.2023

Imogen s-a născut la doar 22 de săptămâni şi medicii i-au dat 10 la sută şanse de supravieţuire. Însă fetiţa din Ţara Galilor a reuşit să supravieţuiască şi după 132 de zile în spital, acum este acasă alături de părinţii ei.

mamaplus

Imogen cântărea 515 grame, când s-a născut la Spitalul Singleton din Swansea pe 6 septembrie.

Acum, după 132 de zile în spital, copilul de şase luni s-a întors acasă în Bridgend.

Mama ei, Rachel Stonehouse, în vârstă de 28 de ani, a spus: „Imogen a trecut prin atât de multe şi a izbutit”.

Cel mai prematur supravieţuitor din lume este Curtis Zy-Keith Means din SUA, născut la 21 de săptămâni şi o zi, cu 11 zile mai devreme decât Imogen.

Rachel a mers iniţial la Spitalul Princess of Wales din Bridgend, la doar câteva zile după petrecerea de dezvăluire a sexului pentru Imogen, având o sângerare. Însă i s-a rupt apa, iar ea şi partenerul ei Corey au fost duşi cu ambulanţa la Spitalul Singleton.

„A fost atât de înfricoşător. Durerea a fost îngrozitoare… Intrasem în modul de supravieţuire pentru mine şi copilul meu şi am încercat să continui să respir prin durere”, a spus ea.

Imogen s-a născut la doar câteva minute după ce Rachel a ajuns la spital şi a fost imediat pusă într-un incubator.

Rachel a spus că a-şi vedea noul copil mic în unitatea de terapie intensivă neonatală (NICU) a fost „ca o experienţă extracorporală”.

Ea îşi aminteşte că s-a gândit: „Acest copil ar trebui să fie în burtica mea, dar nu este. Acest făt este acum copilul meu în faţa mea şi acum trebuie să am încredere în toţi aceşti oameni din jurul meu”.

Medicii le-au spus lui Rachel şi Corey că bebeluşul lor a avut o sângerare de gradul trei la creier, potrivit BBC, citată de News.ro.

Momente dificile în unitatea de terapie intensivă neonatală

În cele 98 de zile petrecute în unitatea de terapie intensivă neonatală a depăşit nenumărate obstacole, inclusiv un murmur cardiac, o hemoragie pulmonară şi numeroase transfuzii de sânge.

Spitalul a oferit găzduire cuplului în apropiere timp de 13 săptămâni pentru a se asigura că pot fi cu Imogen cât mai mult posibil şi a oferit consiliere pentru tulburarea de stres posttraumatic.

Pe 15 ianuarie, Imogen a fost mutată la unitatea de îngrijire specială pentru copii de la Spitalul Princess of Wales, unde a petrecut încă 34 de zile.

„A fost cea mai înfricoşătoare perioadă din viaţa mea, dar personalul a fost uimitor cu mine şi cu familia mea. Au avut întotdeauna încredere în mine ca mamă şi în instinctele mele”, a declarat mama lui Imogen.

Imogen este acum acasă, dar încă are nevoie de oxigen, iar Rachel a spus că medicii sunt mulţumiţi că nu are probleme cu vederea sau auzul.

Rachel a spus că motivul pentru care a intrat în travaliu prematur nu este clar, dar i s-a spus că are 40% şanse să se întâmple din nou.

Deocamdată iubeşte fiecare minut în care este proaspătă mamă şi a spus că va fi pentru totdeauna recunoscătoare NHS.

„Când spun că aceste asistente şi medici sunt supereroi în halat, nu mint”, a spus ea.

„Nu am fi trecut prin tot ce s-a întâmplat fără sprijinul lor”, a adăugat ea.