mamaplus

Mii de elevi și profesori din țară nu au computere și nici acces la internet pentru lecțiile online

-
//
06.05.2020

Circa şase la sută dintre toţi elevii din ţară nu fac lecţii online. Mai exact, este vorba despre 20 de mii de copii şi adolescenţi care nu pot participa la învăţământul de la distanţă, deoarece nu dispun de computere sau acces la internet. Cu aceeaşi problemă se confruntă şi trei mii de profesori. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Igor Şarov. Oficialul a dat asigurări că autorităţile locale au identificat alte modalităţi de realizare a învăţământului de la distanţă.

Spre exemplu, în unele cazuri, profesorul aduce temele pentru acasă chiar la poarta elevului care nu poate participa la lecţiile online.

"Aduce sarcinile la poarta elevului, ele sunt preluate de către părinte, date elevului, elevul le dă părintelui şi părintele le aduce înapoi la poartă şi sunt preluate. Sau prin poştă, ori prin alte forme", a declarat ministrul Educației.

Ministrul Educaţiei spune că problemele ar putea fi soluţionate cu ajutorul unui grant oferit de Fondul de Multiplicare al Parteneriatului Global pentru Educație. Dar pentru a fi accesat, este nevoie şi de contribuţia financiară a statului.

"În cazul în care putem identifica suma de 15 milioane de dolari, spre exemplu, donatorii plus eforturile statului, noi am putea primi cinci milioane sub formă de grant care tot ar putea fi utilizaţi pentru soluţionarea acestor probleme", a precizat ministrul Educaţiei, Igor Şarov.

Ministrul Educaţiei a mai spus că laptopurile care vor fi achiziţionate se vor afla în instituţiile de învăţământ şi vor putea fi luate în chirie de către dascăli şi elevi. În total, în şcolile din ţară sunt aproximativ 330 de mii de elevi şi 28 de mii de cadre didactice.