mamaplus

Mihai Stratulat: „Avem în realitate mult mai mulți copii cu COVID-19 decât în statistici”

-
//
18.08.2020

Conform statisticilor recente, în Moldova se atestă o creștere a numărului de copii infectați cu noul tip de coronavirus, motiv pentru care au fost activate paturi suplimentare în secțiile de internare a pacienților.

Cu toate acestea însă medicul neonatolog Mihai Stratulat afirmă că numărul de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor ar fi mult mai mare decât cel anunțat de autorități.

„Numărul de copii infectați cu COVID-19 în Republica Moldova, și eu cred că autoritățile cunosc acest lucru, este cu mult mai mare. Noi avem un număr foarte mare de copii care nu sunt testați, copii care prezintă semne și pur și simplu tratament la domiciliu. Cifra asta cu care cumva încearcă autoritățile să ne sperie că crește numărul de copii infectați cu COVID-19, este cu mult mai mare”, a spus medicul pediatru pentru un post TV, prin intermediul unui apel telefonic.

Potrivit ultimelor date prezentate de autorități, 1.675 de copii și 243 de femei însărcinate sunt infectați cu coronavirus.

Totodată, ținând cont de creșterea numărului de infectări în rândul copiilor, autoritățile au decis extinderea numărului de paturi și deschiderea unei noi secții pentru spitalizarea copiilor.