Medic din Floreşti acuzat de malpraxis: O familie susţine că doctorul le-a ucis copilul

Medic din Floreşti acuzat de malpraxis: O familie susţine că doctorul le-a ucis copilul

-
//
15.03.2018

O tânără familie din satul Ştefăneşti, raionul Floreşti, îl acuză pe ginecologul-şef al spitalului raional că le-a ucis copilul. Medicul ar fi intervenit prea târziu la naştere.

Medic din Floreşti acuzat de malpraxis: O familie susţine că doctorul le-a ucis copilul

Doctorul Ion Vasilcov evită orice discuţie cu presa, dar poliţia a iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Tânăra Cătălina Deleu, care urma să fie mamă, povesteşte că avea dureri insuportabile şi s-a dus la spital pe 10 martie. A stat în salon mai multe ore, până a fi dusă în sala de naştere. Acolo a simţit că bătăile inimei bebeluşului au scăzut brusc.

Mama Cătălinei, care a fost chemată să asiste la naştere, acuză medicul că în ultimele cinci minute, acesta a reacţionat prea târziu, când copilul nu mai putea fi salvat. Tatăl copilului spune că medicii de la Floreşti i-au spus că plodul se dezvoltă bine, chiar dacă cei din Bălţi şi Chişinău s-au alertat. În privinţa cordonului din jurul gâtului, medicii i-au spus să nu-şi facă griji, că nu este niciun risc.

Şeful secţiei pediatrie, Tamara Ababii, care a încercat să reanimeze copilul, le-a spus părinţilor că acesta nu avea şanse, pentru că avea infecţie la plămâni.

Medicul legist de la Soroca le-a dat părinţilor un certificat, în care se arată cauza decesului- asfixie intra-natală. Am încercat să vorbim cu moaşa, care a asistat la naştere, dar femeia nu a acceptat acest lucru. Pe medicul-şef al secţiei obstretică şi ginecologie, Ion Vasilcov, nu l-am găsit în secţie, chiar dacă tatăl copilului decedat spune că înainte să venim noi, acesta era. În scurt timp, Ion Vasilcov a ieşit cu maşina din curtea spitalului, evitând să dea ochii cu echipa nostră de filmare.

Contactat telefonic, directorul Spitalului Raional Floreşti ne-a spus că va fi creată o comisie, care va investiga acest caz. Poliţia a iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Medicul legist din Soroca, Nicolae Rusu, ne-a spus la telefon că expertiza în privinţa decesului va fi gata în câteva săptămâni.

Sursa: jurnal.md