mamaplus

Mama fetiței de 3 ani din Ungheni, care nu are certificat de naştere, căutată de oamenii legii

-
//
01.02.2021

Despre copila de 3 ani din raionul Ungheni care a fost lovită la ochi și are nevoie de intervenția urgentă a medicilor v-am povestit într-un articol separat acum câteva zile. Copila s-a născut acasă, iar după naștere, mama a abandonat-o, fiind crescută de către bunică. În lipsa unui certificat de naștere, fetița nu poate beneficia de tratamentul corespunzător, deși între timp a fost internată, cu ajutorul Cristinei Mastac-Comerzan, la Spitalul Republican pentru Copii „Emilian Coţaga”.

Rudele au povestit că fetiţa s-a născut acasă, pentru că mama ei nu a dorit să se adreseze medicilor după ajutor şi, astfel, nu a fost înregistrată. În 2019, ea a mai fost internată la spitalul din Ungheni, după ce a suferit, la fel, o traumă la ochi. Atunci poliţia şi asistenţii sociali din oraş au mers la domiciliul fetiţei pentru a obţine buletinul de identitate al mamei, necesar pentru actele de internare, dar femeia a ales să dea bir cu fugiţii. Ea mai are doi copii, dar a fost decăzută din drepturile părintești.

„Am fost la domiciliu şi acolo, printre vile nu sunt garduri. Deci poţi să o iei prin grădină pe de-a dreptul, ceea ce a făcut şi doamna. Ea a luat copilul şi a fugit pe de-a dreptul. Nu a mai putut să o prindă specialistul nostru.”, a spus şeful de secţie Direcţia Asistenţă Socială Ungheni, Marina Croitoru.

În această vară, copilul a fost descoperit din nou cu o traumă la ochi de persoane străine. 

mamaplus