mamaplus

Mai mulți părinți vor protesta de 1 septembrie fiind nemulțumiți de condițiile în care urmează să studieze elevii

-
//
31.08.2021

Mai mulți părinți s-au arătat nemulțumiți de condițiile în care ar trebui elevii să învețe, dar și modul în care urmează să fie organizat procesul educațional în format mixt. În acest context, Asociația Părinților Solidari anunță că vor ieși la protest în fața Guvernului la 1 septembrie curent. 

„Cerința CNESP de a asigura un metru distanță între elevi, nu poate fi respectată în condițiile instituțiilor de învățământ cu un număr de peste 20-25 de elevi în clase, fapt care restricționează accesul la studii al elevilor din aceste instituții. Pe 1 septembrie, am vrea să mergem să aducem aceste mesaje la urechile și ochii celor ce iau decizii în noul Guvern” se arată într-o postare a Asociației.

Amintim că la 23 august curent, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis ca începând cu 1 septembrie 2021, activitatea instituțiilor de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional tehnic și superior se va desfășura cu prezența fizică în toate unitățile în condițiile respectării regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19, inclusiv asigurarea distanței de un metru între elevi.