mamaplus

Mai mulți părinți din Bălți se plâng că li s-au cerut bani pentru achiziționarea dezinfectanților și a măștilor în școli

-
//
24.08.2020

Febra pregătirilor pentru un nou an școlar vine la pachet cu mari cheltuieli și multe bătăi de cap pentru fiecare familie, care are copii de vârsta școlară. Anul acesta însă 1 septembrie presupune noi probleme. Mai mulți părinți din Bălți se plâng că responsabilii din intituțiile de învățământ solicită de la ei bani pentru achiziționarea dezinfectanților și măștilor de protecție. Asta deși Guvernul a promis că va aloca milioane de lei în acest scop, pentru întreaga țară.

Indignat de aceste colectări de bani, care sunt și ilegale, viceprimarul de Bălți a precizat că interzice acest lucru și a îndemnat părinții să nu ofere nici un leu din sursele proprii.

La o săptămână distanță de începutul noului an școlar, echipamentul de protecție pentru elevi încă nu a ajuns la Bălți. Dacă acest proces va fi în continuare tergiversat, administrația orașului susține că se va ocupa de aceste achiziții din sursele locale, pentru ca din prima zi de școală, copii să se reîntoarcă într-un mediu sigur.

Potrivit responsabililor administrației municipale din Bălți, termenul limită la care ar trebui să ajungă dezinfectanții și echipamentul de protecție din partea autorităților centrale, este data de 27 august.