mamaplus

Mai mulți copii au fost agresați de un pedofil pe o rută de troleibuz din Bălți

-
//
15.06.2022

Un bărbat de 60 de ani a ajuns în vizorul procurorilor după ce a hărțuit sexual mai multe minore într-un troleibuz de pe ruta numărul 2 din Bălți, ziua în amiaza mare, sub ochii călătorilor. Acesta a fost depistat după ce mama unei fetițe de 9 ani și-a adus copila în fața procurorilor și acesta a povestit amănunțit ce i s-a întâmplat. Oamenii legii investighează cazul dat și nu exclud că în realitate ar fi mult mai multe.

Una din fetițele hărțuite a povestit părinților că se întorcea de la școală, iar într-un moment a simțit că bărbatul s-a apropiat prea tare de ea și o pipăia în locuri intime.

„Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, circulă de obicei cu troleibuzul de pe ruta numărul 2 și în perioadele aglomerate, în timpul mesei, acostează minore. În cazul dat, a comis acțiuni perverse în cadrul unei minore de 9 ani. În colaborare cu ofițerii de investigație Bălți a fost identificat bărbatul, fiind reținut. Pe numele lui a fost inițiat un demers în instanța de judecată pentru ai aplica măsuri de arest preventiv”, susține Natalia Bordei, procuror la Procuratura Bălți.

Bărbatul este căsătorit, iar anterior a fost judecat pentru cazuri similare în Federația Rusă. Taxatoarele afirmă că nu au auzit despre acest caz, dar recunosc că uneori troleibuzele sunt arhipline și se poate întâmpla orice.

Părinții din Bălți sunt șocați de cele întâmplate și spun că vorbesc zilnic cu micuții lor cum să reacționeze în asemenea situații.

În asemenea situații, procurorii din Bălți îndeamnă părinții care au auzit sau cunosc de asemenea cazuri să se adreseze imediat la procuratură sau la Inspectoratul de Poliție.

„Să fie cât mai vigilenți și să discute cu minorii pentru a preîntâmpina astfel de cazuri. Iar locuitorii să fie mai atenți și să ajute, în caz că observă copii în situații de risc”, a adăugat Natalia Bordei, procuror la Procuratura Bălți.

Dacă va fi demonstrată vinovăția acestuia, bărbatul riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.