mamaplus

Lăsați nesupravegheați, doi copii au fugit în toiul nopții de acasă. Unul dintre ei a murit

-
//
15.08.2022

Tragedie într-o familie din Bacău. Un copil de 13 ani a murit înecat, iar prietenul lui, de 11 ani, a fost scos conștient din apă și a scăpat cu viață. Cei doi băieți au căzut în râul Bistrița, în zona insulei de agrement din oraș. Erau singuri la joacă afară, după miezul nopții, când s-a întâmplat nenorocirea. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Alerta a fost dată la 112, la ora 2:50 noaptea, de către o fată de 19 ani, care ar fi văzut doi copii în râul Bistrița. Cel mic ar fi alunecat în apă, în timp ce se juca pe mal, iar cel mare ar fi sărit să-l ajute.

„Primul minor a fost găsit și scos la mal de echipajele fiind conștient. Din nefericire, cel de al doilea minor a fost găsit inconștient fiind preluat și transportat la spital”, susține Ema Tereș, ISU Bacău.

Băiatul de 13 ani a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu l-au mai putut salva și, în final, au declarat decesul.

„Unul dintre minori a fost identificat, având 11 ani, din localitate și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Celălalt minor a decedat, din păcate la spital, fiindu-i stabilite ulterior vârsta și identitatea, respectiv 13 ani, din municipiul Bacău”, afirmă Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Băiatul de 11 ani a scăpat cu bine. Mamele celor doi copii se aflau acasă când a avut loc nenorocirea. Cei doi copii provin din familii monoparentale. În tot acest timp, mamele celor doi copii se aflau acasă, iar la audieri acestea au susținut că au venit obosite de la muncă și au mers la culcare devreme, timp în care copiii au ieșit singuri la joacă, pe timp de noapte.

Polițiştii au deschis un dosar penal IN REM pentru ucidere din culpă, iar cei de la Protecția Copilului vor deschide o anchetă.