mamaplus

Lapte praf compensat pentru bebelușii din municipiul Bălți

-
//
05.07.2022

Părinții din municipiul Bălți care sunt nevoiți să își hrănească bebelușii cu lapte praf, vor primi compensații din partea autorităților. Amestecul lactat va fi eliberat copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-6 luni, după două criterii.

Pentru a beneficia de laptele praf compensat, părinții urmează să se adreseze medicului de familie de pe sector.

„De acest serviciu pot beneficia copiii mici cu vârsta cuprinsă între 0-6 luni, în regulament sunt stipulate 2 criterii în baza la care copiii pot beneficia de amestecuri lactate, sunt criterii medicale și criterii sociale. Desigur criteriile medicale pot fi asigurate numai de către medici și criteriile sociale deja sunt familiile social vulnerabile”, susține Viorica Leanco, Specialist principal, secția sănătate în cadrul DGASSPS.

Tinerele mămici susțin decizia autorităților și speră că programul va fi extins pentru mai multe categorii.

„Deci, eu cred că acesta este un proiect destul de binevenit, deoarece fiind mama a doi copilași, știu cât de mult necesită un copil o alimentație corectă și echilibrată, de aceea pentru foarte multe mămici, mai ales cele nevoiașe acesta va fi un ajutor foarte bun, deci, cred că este o soluție pentru multe mame”.

„Cred că cel mai bine este mama să alăpteze la sân, dar dacă este așa un ajutor ar fi binevenit pentru că prețurile în Moldova sunt ridicate și ar fi bine”. 

„Fără îndoială este foarte bine, de ce, pentru că copilul consumă tot mai mult cu fiecare zi și laptele matern poate să nu ajungă și trebuie să-l hrănească suplimentar, mai ales pe noapte trebuie să mănânce foarte bine”.

Decizia a fost aprobată de consilieri și a fost elaborată în cadrul Programului Municipal ,,Alimentația copiilor sugari pentru anii 2022-2025. În urma consultărilor, autoritățile au decis alocarea a 200 de mii de lei în loc de 150 de mii pentru a crește numărul beneficiarilor.