mamaplus

La Muzeul Național al Literaturii Române a fost inaugurată o expoziție dedicată copiilor

-
//
31.05.2023

O expoziție stradală, în pas cu timpul pe care îl trăim, a fost inaugurata în această după-amiază la Muzeul Național al Literaturii Române! Este intitulată „Vocea copilului în literatură” și este consacrată Zilei Internaționale a copilului. Sunt etalate 18 planșe cu imaginile scriitorilor din diferite generații, care au în opera lor imaginea copilăriei.

mamaplus

„Prima expoziție pe care o facem la această temă mai complexă, vocea copilului în literatură. Suntem foarte bucuroși că în literatură în ultimii ani au venit nume noi”, a spus Maria Șleahtițchi, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

Astfel, alături de textele și imaginile scriitorilor Liviu Deleanu, Magda Isanos, Grigore Vieru, Spiridon Vangheli, Aureliu Busuioc, Paul Goma, Vasile Romanciuc - în expoziție au intrat și textele mai tinerilor autori.

Scriitoarea Maria Pilchin spune că se regăsește în acest eveniment, care o onorează.

„Marile cărți, marii autori sunt acolo, și eu sunt debutantă. Literatura coboară în stradă! Asta, de fapt, o spuneau și teoreticienii artei moderne, să venim în stradă, să venim mai aproape de public.”

Ion Hadârcă a dăruit muzeului câteva cărți ale fiicei sale, scriitoarea Ionela Hadărcă. Distinsul scriitor afirmă că asemenea evenimente stradale sunt necesare pentru promovarea literaturii și lecturii.

„Vocea copilului este vocea copilăriei și ea trebuie să fie auzită. Vocea copilului și literatura pentru copii în societatea noastră - am impresia - este segmentul cel mai serios din literatura noastră națională, română, aici, în Basarabia.”

Maria Șleahtițchi i-a invitat *„pe toți cei care apreciază literatura să vina, să citească aceste fragmente și să caute cărțile. Să citească și să vadă că au ce citi în literatura română din Republica Moldova și că pot fi mândri că au această literatură.

Imaginile scriitorilor, secvențele literare din expoziția „Vocea copilului în literatură” pot fi văzute până la începutul lunii septembrie.