mamaplus

La Chișinău a fost deschisă o tabără de zi pentru copiii refugiați. Ce activități propun educatorii

-
//
18.03.2022

Jumătate din refugiații ucraineni, care au venit în Republica Moldova, de frica războiului, sunt copii. Pentru ca timpul pe care îl petrec aici să fie util, în capitală a fost deschisă o tabără de zi, în cadrul centrului orășenesc al Tinerilor Naturaliști. Zeci de copii vin aici zilnic pentru a participa la activități educaționale și pentru a se juca împreună. 

Pe lângă dansuri, copiii participă la activități educative, prin care află lucruri interesante despre ocrotirea naturii și mediul înconjurător. 

Reprezentanții centrului spun că zilnic tabara este frecventată de aproximativ 50 de copii. Părinții îi aduc dimineața și la amiază îi iau acasă. Dacă sunt copii de patru ani sau din cei care se tem să rămână singuri, adulții pot să rămână. 

Educatorii susțin că au activități educative și distractive, astfel încât cei mici pot afla multe lucruri interesante despre ocrotirea naturii, mediul înconjurător, animale de companie, păsări, plante.

”Facem desene, aplicații, lucrări din materiale naturale și reciclabile. Când e timp frumos ieșim afară, avem și lotul experimental, observăm cum cresc plantele și așa mai departe.”, mai spun educatorii.

Directoarea Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști susține că numărul de înscrieri a crescut foarte rapid, după ce au mers o singură dată la centrele de plasament, pentru a invita părinții.

De la deschiderea taberei de zi și până în prezent, aici s-au înscris peste 60 de copii, iar activitatea este preconizată pentru patru săptămâni.