mamaplus

Ion Ceban cere în mod repetat ca elevii claselor primare să revină în sălile de clasă

-
//
09.03.2021

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a solicitat în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei de astăzi ca elevii din clasele primare care studiază în municipiul Chișinău să revină în bănci. Acest lucru vine în contextul protestelor părinților, din motiv că copii sunt mai puțin afectați de COVID-19.

Ceban a menționat că din cauza deciziei, copiii sunt nevoiți să stea singuri acasă, sau că cel puțin un părinte trebuie să renunțe la job, pentru ca să stea acasă cu copilul.

Totodată, responsabilii au anunțat că nu este posibil de a interveni pentru săptămâna curentă, dar că vor fi în discuții despre procesul de organizare.

În același timp, s-a menționat că deși învățământul e la distanță, situația este gravă, iar numărul infectărilor în rândul copiilor, al elevilor, este în creștere. Ceban a menționat încă o dată despre respectarea restricțiilor în rândul cetățenilor pentru a ușura munca lucrătorilor medicali, care muncesc fără zile libere.

Reamintim că CNESP a decis că, în perioada 1 - 15 martie, lecțiile se vor desfăşura în regim online în toate instituțiile de învățământ din Moldova. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.