mamaplus

Încă un copil a murit din cauza TikTok. Băiețelul a primit o provocare periculoasă

-
//
21.06.2021

Un băiețel de nouă ani din SUA a murit după ce a încercat o provocare extrem de periculoasă care circulă în unele grupuri de tineri pe TikTok. Acum, părinții băiatului vor ca toate celelalte familii să fie conștiente de pericolele la care își expun copiii când le dau acces pe rețelele sociale.

LaTerius Smith Jr. a fost găsit mort săptămâna trecută în dormitorul său, strangulat, iar părinții lui dau vina pe o provocare pe care ar fi primit-o pe TikTok.

”Nici măcar nu a avut ocazia să crească. Viața lui s-a încheiat din cauza unor oameni care pun lucruri stupide pe diverse site-uri”, a declarat o mătușă de-a băiatului, potrivit Insider.

Copiii, victimele provocărilor TikTok

În ultimii ani, numeroase ”provocări” periculoase apărute parcă de nicăieri și răspândite pe rețelele de socializare au făcut victime.

În ianuarie, o fetiță italiană de 10 ani a murit din greșeală în timp ce participa la provocarea „blackout”. În mai, o tânără de 13 ani a fost internată în Oregon, cu arsuri grave de gradul al treilea pe corpul ei, familia ei declarând că și-a provocat rănile reproducând un videoclip de pe TikTok care implica alcool și o brichetă.

Un reprezentant pentru TikTok nu a răspuns imediat la cererea Insider pentru comentarii.

Regulile comunității TikTok interzic „conținutul care descrie, promovează, normalizează sau glorifică un astfel de comportament, inclusiv cascadorii amatori sau provocări periculoase”.

Familia LaTerius a declarat că dorește să-i îndemne pe alți părinți să monitorizeze activitatea copiilor lor pe rețelele sociale și să le blocheze accesul pe site-urile periculoase.