mamaplus.md

Inaugurarea bradului și iluminatului de Crăciun vor avea loc altfel decât în anii precedenți

-
//
26.11.2018

Inaugurarea bradului din Piața Marii Adunări Naționale și a iluminatului de Crăciun, care va avea loc pe 5 decembrie, se va desfășura anul acesta diferit. Dacă în anii trecuți evenimenul era însoțit de un concert grandios, de această dată, autoritățile par decise să renunțe la această idee.

mamaplus.md

"Am cerut un alt concept de aprindere a bradului. Nu vreau scene, nu vreau copii înghețați. Am propus să nu instalăm scena la început de decembrie, dar să ne adunăm în jurul bradului, să vedem ce a pregătit Moș Crăciun", a anunțat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, la ședința operativă de astăzi a Primăriei.

Cât privește programul artistic din noaptea dintre ani, Codreanu a precizat că se poartă în continuare discuții cu responsabilii. 

Nu se știe nici dacă în perioada sărbătorilor, în Piața Marii Adunări Naționale vor avea sau nu acces agenții economici.

"Eu optez pentu mici oaze de sărbători în fiecare sector al capitalei. Să nu vină oamenii numai în centru, dar să fie concerte mici spontane în fiecare sctor al orașului", a explicat Ruslan Codreanu.

Anul trecut, pomul de Crăciun din PMAN a fost inaugurat pe 4 decembrie, deși urma să fie instalat pe 1 decembrie. S-a întâmplat după ce bradul care urma să fie adus din Ucraina, a ajuns la Chișinău aproape distrus. 

După această epopee, în PMAN a fost instalat un pom tăiat din curtea unei grădinițe.

Sursa: realitatea.md