mamaplus

Gest emoționant din partea a doi pompieri, surprins în accidentul de la Orhei, soldat cu 3 morți

-
//
26.05.2023

Un gest emoționant a avut loc în urma tragicului accident de la Orhei, soldat cu trei decese și rănirea altor 13 persoane. Detaliul impresionant a fost relatat de Diana Maxim, ofițer principal al serviciului de presă al Direcției Situații Excepționale Orhei, pe Facebook.

mamaplus

În mijlocul haosului creat de evenimentul tragic, doi pompieri au demonstrat un exemplu remarcabil de empatie și bun simț. Aceștia au luat în brațe un copilaș pentru a-l liniști, acesta fiind speriat de întreaga situație. Mama copilului se afla printre persoanele rănite, iar tatăl era lângă ea, scrie zugo.md.

„Acest copilaș plângea speriat de haosul provocat de un accident teribil la Orhei. Tăticul lui stătea lângă soția traumată și îi acorda un suport moral în timp ce medicii și salvatorii îi acordau ajutor medical. Însă pompierii de la Orhei, Stas Melnic și Petru Mudrea, ca niște bravi tătici, au reușit să liniștească copilul și să stabilească o conexiune cu el”, a scris Diana Maxim.

Amintim că accidentul s-a produs ieri, 25 mai, pe traseul R6, între localitățile Mălăiești și Fedoreuca din raionul Orhei. Potrivit Poliției, impactul puternic s-a produs între un microbuz de rută de model Mercedes și un automobil de marcă Opel.

În consecință au decedat trei persoane și 13 sunt traumatizate.

Polițiștii au stabilit că automobilul de marca Opel era condus de un tânăr de 27 de ani și avea în calitate de pasageră pe bancheta din spate o femeie de 54 de ani. Microbuzul implicat în accident circula pe ruta Ocnița-Chișinău și era condus de un bărbat de 58 de ani.

Conform oamenilor legii, în circumstanțe necunoscute, mașina Opel a ieșit pe banda de sens opus și s-a tamponat frontal cu microbuzul de marca Mercedes care se deplasa regulamentar.