mamaplus

Fosta ministră a Sănătății: „Mănușile NU sunt o bună măsură de protecție contra COVID-19”

-
//
30.06.2020

Ala Nemerenco, fosta ministră a Sănătății, susține că mănușile de protecție nu reprezintă o soluție eficientă împotriva noului tip de coronavirus. Mai mult, acestea provoacă umiditate excesivă și un mediu favorabil pentru COVID-19.

Într-o postare pe Facebook, Ala Nemerenco și-a exprimat opinia legată de purtarea mănușilor, afirmând că acestea nu ne protejează, ci dimpotrivă, atrag bacteriile. Potrivit fostei ministre a Sănătății, „atunci când purtăm mănuși și atingem obiecte sau suprafețe contaminate, coronavirusul este transferat pe mănuși, după care - pe alte părți ale corpului”.

„Ce nu spune ministerul și ar trebui, odată ce a apărut moda la purtat mănuși din latex. Mai nou nu doar albe, ci și negre, albastre. Vedem în jur multă lume care le poartă.

Pielea nu este poartă de intrare în organism pentru COVID-19, astfel mănușile nu vă protejează. Coronavirusul ne atacă prin mucoasele nasului, gurii.

Când purtați mănuși și atingeți obiecte sau suprafețe contaminate, coronavirusul este transferat pe mănuși, după care - pe alte părți ale corpului.

Ore în șir petrecute în mănuși înseamnă umiditate excesivă și un mediu perfect pentru COVID-19.

Mănușile oferă un fals sentiment de securitate, oamenii continuând să atungă totul, inclusiv nasul și gura, ce poate duce la autocontaminare. Dar dacă o fac în mănuși, li se pare că totul e sub control.

Cea mai complicată parte a purtării mănușilor este îndepărtarea lor. Dacă nu suntem precauți, COVID-ul poate fi transferat pe mâini și alte părți ale corpului.

Mănușile ar putea fi recomandate în alimentare, piețe, marketuri pentru că punem mâna pe produse, pachete. Se îndepărteaza imediat la ieșire, fiind aruncate corect în coș, după care mâinile se dezinfectează cu gel sau se spală cu apă și săpun.

Mănușile sunt strict recomandate la îngrijirea unui bolnav cu COVID-19 lăsat în tratament la domiciliu.

Sunt mănușile o bună măsură de protecție contra COVID-19? Nu. Nu vă complicați viața!

Transmiteți, vă rog, și Ministerului Educației care are în plan să țină copiii toată ziua la școală în mănuși”, a scris fosta ministră a Sănătății, într-un mesaj pe rețelele sociale.

Ala Nemerenco îndeamnă oamenii să respecte normele de igienă: spălarea mâinilor cât mai frecvent cu multă apă și săpun, timp de 20 de secunde. În caz contrar, pot fi utilizate șervețele sau gel dezinfectant.