mamaplus

Fetiță de 3 ani, găsită pe marginea unui drum, în halat de casă și nesupravegheată

-
//
23.02.2022

O fetiță în vârstă de 3 ani din județul Buzău, România, a fost găsită de polițiști cu ghiozdanul în spate, la marginea unui drum. Copilul era îmbrăcat într-un halat de casă și era dezorientat. Fetița plecase de acasă, fără știrea părinților, iar din spusele ei oamenii legii au aflat că voia să-și urmeze fratele mai mare la școală. Povestea micuței Ema a fost postată pe pagina de Facebook a Poliției Române. 

”Citiți cu drag, nu judecați! Are 3 ani şi încă nu merge la şcoală, deşi, după cum vedeți, şi-ar dori... O zi de duminică...Mihaela şi Adrian, polițiști în Buzău, se îndreptau spre o intervenție prin apelul 112, doar că, pe traseul de deplasare, s-au confruntat cu o situație ce i-a determinat să pună stop o clipă, se impunea o prioritizare a urgențelor: o fetiță de 3 ani, în haine de casă, dar cu ghiozdan în spate, stătea singură în proximitatea drumului județean 203D. Astfel, alți colegi au fost redirecționați către adresa indicată prin 112.

Mititica stătea îngândurată și se uita lung la drum. Multe cuvinte nu au reușit să scoată de la ea, așa că Mihaela a urcat-o în autospecială, pentru a o adăposti de frigul lui februarie şi au pornit împreună în căutarea părinților.

Mare a fost surprinderea, teama, dar şi recunoştința din ochii acestora, când au văzut polițiştii la poartă, de mână cu mezina familiei.

Dornică să îşi urmeze fratele mai mare la şcoală, într-o secundă de neatenție, plecase din camera în care se juca, a desfăcut zăvorul porții şi a pornit la drum, neștiind că fratele ei nu plecase la școală în ziua respectivă, ci era cu tatăl plecat în oraș.

Ne bucurăm enorm pentru sincronizarea de care au avut parte și povestea are un happy end!

Să-i supraveghem cu atenție, sunt mici, dar au pasul iute!

Şcolari sau nu, cu toții sunt în grija noastră, a părinților, a cadrelor didactice, a poliţiştilor”, se arată în mesajul Poliției Române.

În acest context, părinții sunt îndemnați să nu-și lase copiii nesupravegheați. Astfel de situații sunt extrem de periculoase pentru sănătatea și siguranța celor mici.