mamaplus

Fetiță cu autism, ascunsă într-o altă clasă, în timpul unei inspecții la o grădiniță

-
//
15.02.2019

O fetiţă în vârstă de 5 ani, care suferă de autism, a fost ascunsă de educatoare, la grădiniţă, într-o clasă goală, alături de alţi doi copii, în timpul unei inspecţii. Totul s-a întâmplat într-o grădiniţă din Sectorul 1 din București, în timpul unei inspecţii pe care directoarea unităţii şi educatoarea au pregătit-o intens pentru ca totul să iasă bine.

Şi pentru ca totul să iasă bine la inspecţie, cele două angajate ale grădiniţei au decis ca din grupa ce urma să fie inspectată să fie scoşi trei copii care ar fi pus în pericol „misiunea”.

Unul dintre cei trei copii se numeşte Tamara şi suferă de tulburare de spectru autist (TSA).

„Tamara are 5 ani, este inteligentă, ştie alfabetul, spune poezii, pictează, vorbeşte engleză, are fantezie. Nu este un copil problemă, nu este agresivă. Tamara merge la terapie, face progrese şi are însoţitor. Deci educatoarea nu trebuie să depună vreun efort în plus. Ca şi alţi copii diagnosticaţi cu TSA, are sindrom hiperkinetic şi probleme de PR, ca să spun aşa”, a scris mătuşa copilei, într-o postare pe Facebook.

Problema a apărut în momentul în care mama Tamarei a fost anunţată de educatoare că fetiţa va fi mutată într-o altă clasă pe timpul inspecţiei.

Într-o discuţie purtată pe WhatsApp, educatoarea i-a scris mămicii că Tamara va fi mutată într-o altă grupă, motivul invocat fiind: „avem inspecţie”.

Postarea despre Tamara, fetiţa mutată într-o altă clasă pentru a nu deranja o inspecţie la grădiniţă, a devenit în scurt timp virală. Totuşi, mătuşa fetiţei a decis să o şteargă pe motiv că postarea şi-a atins scopul şi se vor lua măsuri.

Sursa: adevarul.ro