mamaplus

Fetiță chinuită de febră, trimisă acasă de medici. La ieșirea din spital, copila a căzut la pământ

-
//
06.12.2019

Neglijența ucide mai degrabă decât boala, strigă părinții disperați ai unui copil care a intrat în convulsii la nici 2 minute după ce a fost lăsat să plece din Spitalul de Pediatrie din Horezu, județul Vâlcea, România.

Acolo, medicul ar fi consultat-o pe fetiță în bătaie de joc și din cauza febrei mari, s-a prăbușit chiar în farmacia în care părinții intraseră să-i ia pastile. 

În imaginile surprinse de camera video mama copilei așteaptă în farmacie, cu rețeta în mână. Odată la 2 secunde privește spre copil, semn că e îngrijorată.

Temerea mamei se adeverește când fetița dă semne că nu mai poate sta în picioare și cade în spasme. Farmacista și cealaltă clientă reacționează în timp ce mama încearcă din răsputeri să-și salveze copila. Ajutată de celelalte femei o dezbracă și apoi fuge cu ea în brațe afară.

mamaplus

„Nu mișca, era pur și simplu inconștientă, un om mort”, a declarat Gabriel Dumitrescu, tatăl fetiței.

Cum s-a ajuns în această situație?

Cu doar câteva minute înainte, fetița era în grija unui medic din ambulatoriul Spitalului de Pediatrie din Horezu unde părinții au adus-o cu simptomele unei viroze puternice. Deși ar fi avut nevoie de tratament imediat, a fost consultată în bătaie de joc, susține tatăl.

„I-am spus că a făcut temperatură. Nu i-a măsurat temperatura, nu nimic. S-a uitat în gât, a prescris niște medicamente și i-a spus soției să se ducă acasă cu fetița, că fetița este bine și nu se poate întâmpla nimic”, a adăugat el.

Fata mai trecuse prin convulsii febrile în urmă cu un an, iar medicul știa, însă n-a ținut cont de istoricul medical al micuței. Părinții susțin că după consultația în grabă le-a înmânat rețeta pe care a scris denumirea unor medicamente și le-a spus pe ton relaxat să-și trateze copilul acasă.

Calvarul părinților nu s-a terminat nici după ce au ajuns pentru a doua oară cu fata în brațe în Camera de Urgență a spitalului. Acolo au găsit ajutor doar la asistente, însă și acela însoțit de reproșuri. Pe motiv că nu au brancardieri au refuzat să transfere copilul la etajul 4, unde sunt saloanele.

„Doamnele asistente, că nu am văzut niciun doctor la Camera de Gardă, mi-au spus după 45 de minute să-mi iau fetița în brațe s-o duc sus, la etajul 4, pe salon, la pediatrie. Am zis că nu sunt în stare să fac lucrul ăsta. Au început să țipe, să zbiere că ei nu au brancardieri să ducă, că trebuie să ducem noi”, a mai spus tatăl copilei.

Deși întâmplarea a declanșat la scurt timp o anchetă, managerul spitalului a fost mai preocupat să alunge jurnaliștii din curtea instituției decât să ofere explicații pentru situația creată.

Revoltați de felul în care fetița lor a fost tratată, părinții intenționează să depună plângere la Colegiul Medicilor.