mamaplus

Centrul Internațional de Limbi Moderne ILTC – 25 de ani de excelență

-
//
05.10.2019

Certificat internațional, cu profesori pregătiți peste hotarele țării și cu cele mai moderne practici de predare, ILTC a devenit cel mai popular centru de limbi străine din Republica Moldova. Timp de un sfert de secol, Centrul a instruit peste 60.000 de studenți. Acum sunt de 10 ori mai mulți studenți decât în primul an de activitate. Jubileul este ocazia perfectă de a trece în revistă cele mai interesante detalii din activitatea ILTC.

ILTC – ne dezvoltăm continuu, pentru a atinge noi orizonturi

mamaplus

În 1994, la ILTC se studia doar limba engleză, iar astăzi studenții pot învața limbile engleză, germană, spaniolă, italiană, română și rusă. Dacă în primii ani de activitate a Centrului, erau instruiți 887 de beneficiari, în 2018 au fost înregistrați peste șase mii de persoane care au învățat o limbă străină la ILTC!

Tot în anii ‘90, școala și-a început activitatea cu 4 profesori, pentru ca în prezent, echipa cadrelor didactice să fie formată din 32 profesori. Din 2013, ILTC începe utilizarea manualelor de curs, care sunt cele mai moderne materiale didactice ale unor edituri de top din Europa și SUA. Dacă înainte adulții erau principalii studenți ILTC, acum, peste 50 la sută sunt copii și adolescenți. Pe parcursul celor 25 de ani de activitate, în cadrul Centrului au activat 100 de profesori nativi, care și-au instruit studenții la cel mai înalt nivel.

”În prezent, observăm o dorință tot mai mare a oamenilor de a studia o limbă străină. În mare parte acest fenomen se manifestă printre tineri, fie că este vorba de plecarea la studii peste hotare, avansarea în funcție la locul de muncă și chiar dezvoltarea personală. Având în vedere că fenomenul globarizării a luat amploare, oamenii realizează că posedarea unei limbă străine deschide mai multe uși și îți oferă mai multe perspective”, spune directorul ILTC, Victoria Galii.

mamaplus

Rezultatele frumoase pot fi obținute doar cu multă muncă și pasiune, iar familia ILTC este un exemplu bun în acest sens. Recent, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a acreditat toate programele de predare a celor șase limbi studiate la ILTC, în urma unei evaluări ample a activității Centrului.

Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare a oferit ILTC titlul onorific „Cristalul Calității”. Totodată, Serviciul Fiscal de Stat i-a atribuit ILTC statutul de „contribuabil cu grad înalt de credibilitate”. În baza analizei pieței moldovenești în 2018, Axa Management Consulting a numit ILTC unul din cei mai buni angajatori din țară”, a mai adăugat Victoria Galii.

Aceste distincții sunt rezultatul muncii tuturor membrilor echipei ILTC, care zi de zi își unesc eforturile pentru a atinge obiective frumoase.
Cel mai valoros lucru pe care îl deține ILTC este echipa de lucru care nu se odihnește nicio clipă pentru a atinge obiectivele pe care şi le propune. ILTC se află într-o evoluţie continuă, cu un parcurs ascendent constant şi sigur. Cea mai mare satisfacţie o am atunci când merg cu plăcere la muncă şi văd că mediul în care activez capătă mereu noi dimensiuni”, susține profesoara de limbă spaniolă în cadrul ILTC, Natalia Popușoi.

Pe parcursul anilor de colaborare cu ILTC am avut parte de multe experiențe unice şi valoroase, care mi-au oferit lecții importante în plan pedagogic, psihologic, dar şi personal. Seminarele, training-urile, activitățile de team building, activitățile extracurriculare organizate în cadrul şcolii şi în afara acesteia  au fost mereu o nouă sursă de informație actuală şi utilă, un izvor de idei proaspete şi frumoase, de provocări, dar şi de sfaturi bune şi soluții optime”, a mai adăugat profesoara de limba italiană, Mihaela Bostan.

Echipa ILTC este, în primul rând, o familie mare, fiecare membru al căreia e apreciat, susținut și încurajat. Aici ai posibilitatea să-ți demonstrezi aptitudinile, talentele și să-ți realizezi ambițiile. Poți fi regizor, actor și spectator. Iată de ce am ales să fiu membră a acestei familii. Lucrul în echipa ILTC e motivant, util și fascinant!”, este părerea profesoarei de limba română din cadrul ILTC, Mariana Savciuc.

Aniversarea a 25 de ani de activitate – un prilej de sărbătoare în familia ILTC

mamaplus

Pentru a marca frumos cei 25 de ani de activitate, Centrul Internațional de Limbi Moderne ILTC a organizat o nouă ediție Quiz Night – un eveniment tradițional, organizat alături de Hospice of Hope, care are drept scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea pacienților cu boli incurabile.

Potrivit directorului ILTC, Victoria Galii, în acest an au participat peste 200 de studenți la Quiz Night, iar în urma strângerii de fonduri, au reușit să adune aproximativ 15 mii de lei. Studenții așteptau cu nerăbdare acest eveniment și spun că Quiz Night este o experiență unică pentru ei. 

mamaplus

Ce poate fi mai bun și mai respectuos, decât să îi ajuți pe cei care au într-adevăr nevoie? Anume acesta este motivul pentru care am decis să particip la Quiz Night. Un act de caritate trebuie prețuit la justa valoare. Totodată, este o posibilitate frumoasă de a cunoaște persoane noi și interesante, de a petrece timpul plăcut și de a acumula o experiență nouă”, a spus studenta ILTC Alina Deliu.

La fel de entuziasmată este și o altă studentă activă din cadrul ILTC, Larisa Moșanu: ”La Quiz Night am decis să particip deoarece, după părerea mea, este un eveniment cu beneficiu dublu. Primul este desigur scopul caritabil, iar al doilea, pentru că la eveniment toți studenții si profesorii ajung să se simtă ca într-o reuniune de familie, unde timpul este petrecut foarte vesel și cu multa căldură.

ILTC este în primul rând o familie care știe că deținerea unei limbi străine oferă numeroase oportunițăți, iar aceste cunoștințe pot fi obținute doar într-un mediu frumos și adecvat.

Cu ocazia acestei aniversări frumoase, le doresc tuturor studenților noștri și întregii echipe multă încredere în forțele proprii, astfel încât orice obiectiv propus să fie atins, pentru că doar în acest mod viața devine mai frumoasă și împlinită”, a conchis directorul ILTC, Victoria Galii.