mamaplus

Emoționant! O fetiță de 7 ani vinde limonadă de casă ca să-și plătească operațiile pe creier

-
//
01.03.2021

Liza Scott vinde limonadă de casă pentru a-și plăti operațiile pe creier. Fetița a fost diagnosticată cu trei malformații cerebrale.

Liza Scott este o fetiță în vârtsă de 7 ani, originară din SUA. În luna ianuarie a anului curent fetița a suferit o criză de epilepsie, iar la scurt timp, a fost diagnosticată cu trei malformații cerebrale rare și are nevoie de câteva intervenții chirurgicale.

O primă operație este programată pentru luna martie, la Spitalul de Copii din Boston. Ca să-și plătească operațiile pe creier, fetița a amenajat un stand în interiorul Savage's Bakery din Homewood, Alabama. Mai exact, Liza Scott vinde propria limonadă de casă în interiorul brutăriei din cartier.
Vânzarea limonadei către comunitatea locală a încântat-o pe Liza Scott. Mai mult, aceasta a susținut că este extrem de speriată că nu va supraviețui primei runde de operație.

„În majoritatea cazurilor, există o singură malformație, în cazul Lizei are 3, prima este o schizencefalie (sau despicătură), a doua o malformație arteriovenoasă parietală sau AVM și în cele din urmă, o fistulă arterială venoasă durală (DAVM) sau o afecțiune vasculară foarte rară, în care conexiunile anormale (fistulele) sunt făcute între ramurile arterelor și venelor.”, a spus mama Lizei. 

Pentru a plăti operațiile fiicei sale, mama fetiței a contractat o asigurare suplimentară. Cheltuielile de călătorie și cazare și cheltuielile medicale suplimentare o vor costa cel puțin 10.000 de dolari. În plus, a fost creată și o pagină MightyCause. Obiectivul apelului a fost ridicat la 200.000 de dolari pentru a o ajuta pe Liza Scott. Între timp, locuitorii sprijină inițiativa fetiței cumpărând pahare cu limonadă.

mamaplus