Elevii cu performanțe școlare vor putea merge gratuit la mare

Elevii cu performanțe școlare vor putea merge gratuit la mare

-
//
21.04.2018

Elevii inteligenți vor fi motivați pe măsură. Aceștia vor primi bilete de odihnă la mare, dacă vor avea performanțe în domeniul studiilor.

Elevii cu performanțe școlare vor putea merge gratuit la mare

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a semnat un program de cooperare Bucureşti - Chişinău în domeniul educaţiei.

Scopul programului reprezintă recunoaşterea şi recompensarea performanţelor şcolare ale elevilor din Chişinău prin oferirea biletelor de odihnă în România, la mare.

Potrivit regulamentului, programul se adresează elevilor cu performanţe şcolare excepţionale de gimnaziu şi de liceu cît şi profesorilor. Proiectul va derula în perioada de vară (iunie - septembrie 2018).

De asemenea, Municipiul Bucureşti prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS va oferi servicii de cazare, masă şi transport dus - întros de la Chişinău pînă în Bucureşti pentru 500 de persoane, iar taberele de odihnă vor fi organizate la mare.

Astfel, pentru a beneficia de oferta propusă de Primăria Bucureşti, elevii, dar şi profesorii vor fi obligaţi să prezinte documentele necesare (carnetul de elev vizat la zi, acordul medical, valabilitatea paşaportului sau vizei) la sediul Primăriei Chişinău.

Totodată, în scopul de a promova relaţiile dintre Republica Moldova şi Romania, oraşele Chişinău şi Bucureşti au hotărît de comun acord să semneze un Protocol de Înfrăţire. Acesta prevede: promovarea schimbului de informaţii între cele două oraşe, sprijinul agenţilor economici din Bucureşti şi Chişinău şi încurajarea domeniilor cultură, educaţie şi sport.

Sursa: noi.md