mamaplus

Elevii claselor primare din Chișinău ar putea reveni la şcoală. Ce spune primarul Ion Ceban

-
//
01.03.2021

Elevii claselor primare din Chișinău ar putea merge la şcoală. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunţat că învățământul de la distanță nu este nici pe placul părinților, nici al elevilor şi nici al autorităților. Totuşi, decizia finală urmează să fie luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Primarul capitalei Ion Ceban susține că incidența infectării copiilor de până la zece ani cu noul coronavirus este mică, motiv pentru care aceștia ar putea să meargă la şcoală.

"Să examineze opțiunea măcar pe partea claselor primare, în viitorul apropiat TĂIAT evident că trebuie să discutăm acest lucru cu autoritățile centrale, pentru că incidența pe ceea ce avem la grădinițe şi ceea ce avem la clasele primare este una foarte scăzută", a spus Ceban.

În acelaşi timp, şefa Direcției Sănătate a Primăriei Capitalei, Tatiana Bucearschi, a declarat că a crescut numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 în rândul adolescenților pentru a doua săptămână consecutiv.

"Remarcăm majorarea esențială a cazurilor de infectări în cazul copiilor de la 13 la 17 ani. Doar această categorie de vârstă este în majorare şi deja categoriile de 30 - 39 de ani şi 60 plus", a declarat Tatiana Bucearschi.

În prezent, 276 de elevi şi 226 de angajați ai şcolilor din Chişinău se tratează de COVID-19. În acelaşi timp, în doar o săptămână, numărul elevilor care se află în autoizolare a crescut cu aproape o mie şi a ajuns la 3422.

"Din păcate, săptămâna precedentă avem deja situația de transmitere a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 în interiorul colectivităților de elevi ceea ce este şi a fost foarte alarmant", a menționat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici.

Reamintim că săptămâna trecută, CNESP a decis că, în perioada 1 - 15 martie, lecțiile se vor desfăşura în regim online. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.