mamaplus

Drama unui băiețel de 7 ani din SUA: mama sa vrea să-l facă fetiță prin castrare chimică

-
//
28.10.2019

Situație dramatică în cazul unui băiețel din orașul american Dallas, statul Texas: mama sa a câștigat în instanță custodia copilului și dorește să-l transforme pe acesta în fată.

Aceasta spune că îl va evalua pe copil la vârsta de 9 ani și atunci îi va administra medicamente care blochează pubertatea, deci implicit dezvoltarea firească a băiatului. Până atunci, James Younger merge la școală îmbrăcat în haine de fetiță, folosește toaleta fetelor și este strigat „Luna”.

Cel care a adus cazul în atenția publică, gânditorul american Rod Dreher, spune că băiatul a ajuns în această situație din cauza divorțului părinților, iar mama sa l-a câștigat în instanță, deși tatăl a contestat vehement dreptul acesteia de a-i schimba genul. Mai mult, mama a obținut în instanță dreptul de a alege singură medicii care să-l evalueze pe micuț, inclusiv de a bloca medicii care se opun „transgenderismului”.

Dreher atrage atenția că verdictul acestui proces s-a dat într-un stat conservator Texas, de către un juriu format din semenii celor doi părinți. Cei doi părinți sunt, nominal ortodocși, și parohia de care țin s-a implicat de partea tatălui, un diacon depunând mărturie în favoarea acestuia.

În timpul procesului de judecată, femeia a recunoscut că nu este mama biologică a lui James, el și fratele său Jude fiind aduși pe lume în urma fertilizării in-vitro cu material genetic al altei femei. Cu toate astea, femeia a cerut Curții ca tatălui să-i fie interzis să i se mai adreseze băiatului cu numele real, James.