mamaplus

Dorina Agachi: “Lăsați copiii să se îmbolnăvească”

-
//
23.02.2023

Dorina Agachi a recomandat părinților să nu-și izoleze copiii pentru a-i proteja de diverse viroze, deoarece copilul trebuie să treacă prin acestea la vârsta de 3-5 ani, perioadă în care picii merg la grădiniță, transmite Știri.md.

mamaplus

„În protocol nu se spune să le dați la copil înghețată, dar trebuie să răcorim obligatoriu prin măsuri fizice. Măsura fizică înseamnă tot ce poate să răcorească, asta poate fi dușul la 37 de grade, înghețata, să deschizi frigiderul și să-i dai un iaurt.

Părinții trebuie să știe că copilul trebuie să fie pregătit... În momentul în care părinților le este frică de geamuri deschise și îi îmbracă în patru straturi, e o chestie care e fixată la părinți. ei cred că aceste lucruri îi îmbolnăvesc pe copii. Noi trebuie aceste lucruri să le preluăm și să le adaptăm la copii. 

Noi nu putem să ne protejăm copiii de tot, noi trebuie să oferim copiilor contact cu exteriorul. Situațiile în viață nu sunt pentru ca ele să fie ocolite, sunt pentru a fi confruntate. Lăsați copiii să se îmbolnăvească. Toți se îmbolnăvesc, e normal, important e să fie diagnosticați corect și să primească minim medicament, deoarece ei au nevoie de minim”, a declarat medicul.