mamaplus

Donează rechizite, cărți și jocuri de societate pentru copiii refugiați din Ucraina

-
//
01.03.2022

O campanie de colectare a rechizitelor pentru copiii refugiați din Ucraina, cu genericul „Colorăm Copilăria”, a fost lansată de Biblioteca Națională și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova. Campania este o reacție la situația actuală și reprezintă un apel de solidaritate, dar și o dovadă de implicare civică. Rechizitele colectate vor fi utilizate în cadrul unor activități de agrement pentru copii organizate și desfășurate de către voluntarii Asociației Bibliotecarilor.

Persoanele care doresc să doneze obiecte precum: creioane, carioci, cărți de colorat, hârtie A4, ascuțitoare, radiere, cărți în limba ucraineană, jocuri de societate pentru copii, puzzle-uri, sunt așteptați la Biblioteca Națională a Republicii Moldova zilnic, între orele 9.00-17.00. În holul blocului principal al instituției este amenajată o boxă (str. 31 august 1989, 78A).

„Comunitatea bibliotecarilor din Republica Moldova susține democrația, pacea și libertatea de exprimare, creează context pentru o cultură incluzivă. De asemenea, considerăm că în acest moment copiii necesită un sprijin emoțional, iar noi suntem dispuși să îl oferim prin activități menite să consolideze o atmosferă armonioasă”, se menționează în comunicatul de presă al organizatorilor.

Rechizitele vor fi colectate pe parcursul lunii martie. În același timp, se vor desfășura și activități de recreere cu copiii refugiați.