mamaplus

Directorul ANSP: „Avem primii frizeri infectați cu noul coronavirus”

-
//
02.06.2020

În timp ce liderii politici sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluția pandemiei de coronavirus, specialiştii în sănătate, care fac trimitere la numărul tot mai mare de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, dar şi cel al deceselor, trag semnale de alarmă şi spun că situația este foarte gravă.

 

Asta se întâmplă din cauza faptului că relaxarea măsurilor împotriva COVID-19 a fost înțeleasă greşit de către mulți dintre moldoveni, motiv pentru care am putea reveni la unele restricții. Avertizările au fost făcute, aseară, de către directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, la un post TV.

Şeful ANSP a menționat că avem deja primii frizeri infectați cu noul coronavirus, dar şi casieri, şi taxatori infectați, după ce măsurile privind transportul public la fel au fost relaxate.

„Omul nostru nu a făcut concluzia esențială. Relaxare nu înseamnă relaxarea de până la COVID. Relaxare înseamnă ieşirea din găoace, dar ținând cont că mă paşte COVID-ul”, a declarat Nicolae Furtună.