mamaplus

Din anul 2021, în școlile și grădinițele din Chișinău vor fi făcute unele schimbări în alimentația copiilor

-
//
20.07.2020

Autoritățile din Chișinău dezvoltă un nou concept de alimentație în școli și grădinițe, care prevede o achiziție centralizată de produse.

Potrivit primarului general Ion Ceban, Consiliul Municipal Chișinău trebuie să creeze un grup de lucru care să se ocupe de toate problemele necesare pentru reorganizarea procesului. Măsura este concepută pentru a proteja instituțiile școlare și preșcolare de furnizarea de alimente de proastă calitate.

Ion Ceban a specificat că schimbările ar trebui să aibă loc începând cu 2021, după crearea Agenției pentru achiziții și supraveghere a calității produselor alimentare. Edilul mai spune că în prezent directorii de grădinițe sunt responsabili de achiziționarea produselor, din acest motiv sunt diferențe de prețuri între instituții.

Amintim că în noiembrie 2016, ofițerii CNA au descoperit că micuții din grădinițe și școli au fost hrăniți cu produse expirate sau alimente complet putrede. Atunci, 17 persoane au fost reținute, dintre care cinci au fost condamnate.