mamaplus

Din 1 ianuarie călătoria cu troleibuzul va putea fi achitată cu cardul

0
//
16.11.2020

Regiile municipale de transport public pasageri din Chișinău vor testa, timp de 6 luni, sistemul de taxare electronică în unitățile de transport. Astfel, din ianuarie 2021, va fi inițiat proiectul - pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău. Decizia a fost adoptată în cadrul comisiei municipale create în acest sens, iar informația a fost prezentată de Primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Potrivit edilului, la etapa de pilotare, va fi aplicată taxarea electronică pe câte o rută de troleibuz și autobuz, iar Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău" și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze" vor încheia contracte cu prestatorii de servicii de taxare electronică.

Testarea, în regim de pilotare, va fi executată de companiile MasterCard și VISA. Aceasta prevede instalarea echipamentului necesar și instruirea angajaţilor regiilor municipale de transport public. Ulterior, sistemul de taxare electronică, va fi pilotat timp de jumătate de an.

Totodată, Ion Ceban, a menţionat că operatorii desemnați pentru testarea proiectului-pilot, nu vor fi favorizați în cadrul licitaţiilor, care vor fi organizate ulterior, pentru implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău.   

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat, pentru a îmbunătăți serviciul de transport public în oraș, eliminându-se riscul de falsificare a biletelor și daune financiare aduse din această cauză.