mamaplus

Diana Voevuțki – emoționată după o întâmplare de la intrarea într-un magazin! „Ieri am fost părtașă a unei istorii care m-a întristat enorm...”

-
//
26.01.2021

În ultima perioadă, creatoarea de modă, Diana Voevutki, e tot mai activă în mediul on-line, publicând pe pagina sa de Instagram diferite postări despre evenimentele și experiențele din viața ei.
Cea mai recentă postare a designerului este una cutremurătoare. Diana a publicat o fotografie cu un copil, iar în descrierea imaginii a povestit despre ce i s-a întâmplat într-o seară, după o zi grea de muncă.

 

mamaplus

„Sunt momente, în care așa și nu am învățat să aleg cine să fiu întâi de toate - om sau membru “cu soviste” al unei societăți... Ieri am fost părtașă a unei istorii care m-a întristat enorm.”, așa și-a început povestirea creatoarea de modă.
La intrarea într-un magazin, Diana a întâlnit un băiețel care stătea singur, îmbrăcat în niște haine sărăcăcioase și ținând câțiva lei boțiți în mână. Designerului i s-a făcut milă de copil și după ce l-a întrebat câți ani are și dacă îi este foame, s-a grăbit să-i cumpere ceva de mâncat. La ieșirea din magazin însă, Diana a fost surprinsă de o scenă nu tocmai plăcută. O doamnă l-ar fi luat la întrebări pe băiat, amenințând că va chema poliția, iar acesta, speriat a lăsat tot și a fugit, fără să mai apuce să mănânce.


„În dreptul lui se oprise o doamnă, care în rusă îl tot întreba al cui e. Tonul îi era nu tocmai prietenos, vocea glacială și băiatul stătea zgribulit și vinovat cu ochii sfredelind pamântul. I-am zis doamnei să nu îl mai tachineze, căci i-am adus mâncare. Monologul doamnei m-a derutat complet, ea tot insistând că “почему ребенок один? Где его родители? Почему государство не занимается ими? Я сейчас же вызову полицию!”, și multe alte chestii abstracte. Apoi s-a întors, și dusă a fost. Copilul, însă, speriat a lăsat mâncarea caldă pe scări și a fugit.”


Creatoarea de modă a încercat să-i îndemne pe oameni să încerce să fie mai întâi buni și doar apoi – cetățeni-model.


„Știu, o să spună mulți dintre voi că nu e bine să susținem copiii străzii, pentru că ei sunt viitorii cerșetori. Și că trebuie să construim centre. Și părinții lor ar trebui să se ocupe de ei. Și multe alte chestii, perfect corecte într-o societate și o țară normală, dar deloc reale la noi...
Pentru că fenomenul ăsta există. Copii care nu trebuiesc părinților și care sunt impuși să cerșească. Sau să fure. Și centre specializate probabil tot sunt, în care acești copii nu stau sau nu ajung. Și da, posibil că e corect ca data viitoare, cînd vedeți asemenea copii, să chemați poliția, spălîndu-vă pe mîini de o grijă- doar nu vă privește soarta unor copii ai nimănui. Dar, înainte să o chemați, scotociți prin buzunar și găsiți vreo 10 lei. Cumpărați-le o plăcintă sau un ceai cald- cine știe când au mâncat ei ultima dată...
Pentru că cu toții putem fi membri ideali ai unei societăți și chema organele competente, dar putem fi și oameni, care se vor gândi că în fața noastră e un suflet, care nu a avut norocul să se nască într-o familie iubitoare..
Și asta e dilema mea - cine să fiu eu următoarea dată, când mai întâlnesc un asemenea copil?...”, a scris Diana pe pagina sa de Instagram.


Diana Voevutki este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri de la noi din țara. Creatoarea de moda a fst căsaătorita cu Mihai Șova, de care a divorțat în 2019. Cei doi au împreuna o fiică. Diana mai este și mama unui băiat, provenit din prima ei căsătorie.