mamaplus

Detalii noi despre femeia din Hîncești care și-a abandonat copilul: ”Nega că este însărcinată…”

-
//
12.02.2021

Au ieșit la iveală noi amănunte în cazul femeii de 20 de ani din Hîncești care a fost reținută recent de Poliție fiind acuzată că și-a abandonat sâmbăta trecută fetița nou-născută la etajul 6 al unui bloc locativ din Chișinău. Soacra femeii confirmă că bebelușul este al nurorii sale, iar rudele au aflat despre acest copil abia zilele trecute. Echipa Publika TV a mers acasă la tânăra de 20 de ani, unde a găsit-o doar pe soacra acesteia. Femeia spune că cei doi erau căsătoriți civil și mai au un copil de un an şi şapte luni, care locuieşte cu ei.

”Eu o întrebam ca soacră, Veronică nu eşti însărcinată? Dar ea îmi spunea că nu şi nu, şi nu. Şi prietenii spuneau că e însărcinată, dar ea o ținea una şi bună că nu.”, povestește soacra femeii.

Tot ea a mai afirmat că până să nască, nora ei a lucrat vânzătoare la un magazin din preajma casei, iar fiul ei munceşte în construcții. Abia miercuri seară, proaspăta mamă a recunoscut că bebeluşul abandonat este copilul ei. Mai mult, ea le-ar fi spus rudelor că regretă fapta comisă şi îşi vrea copilul înapoi.

Și administrația Spitalului din Hâncești a confirmat că femeia a născut la ei în instituție. În data de 3 februarie, aceasta a adus pe lume o fetiță sănătoasă pe cale naturală și a stat la maternitate trei zile. Medicii susțin că deşi femeia a negat că este însărcinată, după ce a născut a avut un comportament adecvat.

”Ea când a venit spunea că are careva dereglări, dureri, dar nu spunea că este însărcinată. Nega că este însărcinată. Nu a avut un comportament de o persoană care să aibă careva probleme după naștere. S-a comportat ca o mămică, a hrănit copilul, l-a luat acasă.”, susține Petru Ciubotaru, directorul Spitalului raional Hâncești.

Primăria din Hânceşti s-a autosesizat în acest caz. Autoritățile au creat o comisie de anchetă, iar după ce Poliția va finaliza procesul penal, aceștia vor decide dacă cei doi copii ai cuplului vor rămâne cu părinții sau vor fi duși într-un centru de plasament.

Femeia este suspectată de lăsarea în primejdie a unui copil şi riscă amendă de până la 27.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau chiar până la doi ani de puşcărie.

În prezent, fetița nou-născută este în afara oricărei primejdii și este îngrijită de medicii de la Spitalul nr. 1 din Chişinău.