mamaplus

De astăzi, elevii din Moldova revin la şcoală. Cum se desfășoară orele de studii?

-
//
11.01.2021

Elevii revin de azi la şcoală după vacanța de iarnă. Ministerul Educației informează că lecțiile se vor face cu prezența fizică în instituțiile de învățământ, conform modelelor aprobate anul trecut. Decizia vine după ce a fost analizată situația epidemiologică din țară.

Totuşi autoritatea în educație îndeamnă elevii, părinții, cadrele didactice și manageriale să dea dovadă de responsabilitate nu doar la şcoală, dar şi în familie şi societate pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

În instituțiile de învățământ e necesară respectarea distanței fizice. De asemenea, mâinile trebuie dezinfectate la intrare, temperatura corpului - măsurată în fiecare dimineață, iar sălile de clasă - dezinfectate.

Potrivit Ministerului Educației, accesul persoanelor străine în şcoli este interzis.

Menționăm că elevii s-au aflat în vacanță din data de 24 decembrie, iar ultima săptămâna au învățat online. Atunci 7 instituții de învățământ general din țară erau în carantină, 425 de copii aveau teste pozitive la COVID-19, iar 8 540 erau plasați în autoizolare. De la începutul pandemiei, 514 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.