mamaplus

De astăzi, elevii din Moldova pleacă în vacanța de iarnă

-
//
24.12.2020

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor pleca astăzi în vacanța de iarnă, care va dura 17 zile. Copiii urmează să revină la studii pe 11 ianuarie anul viitor. Astfel, astăzi este ultima zi în care copiii au ore, aceasta însemnând și încheierea primului semestru din anul de studii 2020-2021. După vacanța de iarnă, pe 11 ianuarie, va începe cel de-al doilea semestru de studii, care se va încheia la 31 mai 2021.

Ultima săptămână de studii din acest semestru elevii au susținut-o de la distanță, din cauza agravării situației epidemiologice generate de COVID-19. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19, evitând și alte situații de risc, care pot să apară în perioada vacanței.

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2020-2021 a fost stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

Următoarele vacanțe pentru elevi vor fi primăvara, care va dura patru zile (5-8 martie), și cea de Paști, de zece zile (1-10 mai).