mamaplus

Data redeschiderii grădinițelor rămâne incertă. Ministrul educației: ”Nu ne jucăm cu viața copiilor”

-
//
27.05.2020

Data când își vor relua activitatea grădinițele din țară este încă incertă. Ministrul Educației, Igor Șarov, a avut azi o ședință la acest subiect cu reprezentanții Primăriei Chișinău și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Decizia privind redeschiderea grădinițelor va fi analizată doar în funcție de evoluția situației epidemiologice din Moldova, atunci când riscul infectării va fi diminuat, a anunțat ministrul.

„Cu siguranță subiectul redeschiderii instituțiilor de educație timpurie este foarte important, de aceea elaborarea acestor instrucțiuni reprezintă unul dintre obiectivele de bază ale MECC.
Însă decizia privind redeschiderea grădinițelor va fi analizată doar în funcție de evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova, atunci când riscul infectării va fi diminuat.
Nu putem să ne jucăm cu viața copiilor noștri. Situația excepțională în care ne aflăm adesea necesită luarea unor decizii nepopulare, însă care reies din interesul suprem al copiilor”, a declarat ministrul.

Participanții la ședință au desemnat un grup de lucru responsabil de elaborarea instrucțiunilor privind redeschiderea instituțiilor de educație timpurie.

Amintim că grădinițele din Moldova nu mai activează din luna martie. Anterior, responsabilii de la Primăria Chișinău au anunțat că procesul educaţional în grădiniţele din Chișinău rămâne sistat până în data de 30 iunie anul curent.