mamaplus

Dădaca surprinsă cum lovea și înjura copiii a fost concediată

-
//
14.03.2023

Autoritățile publice locale au organizat ieri, 13 martie, în incinta Grădiniței Nr. 38 din Bălți, unde o dădacă ar fi înjurat și lovit copiii, o ședință cu părinții și administrația.

mamaplus

La această ședință, accesul pentru presă a fost limitat. Totuși, primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a oferit un comentariu jurnaliștilor, transmite tvn.md.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Întâlnirea a fost una pe note înalte. Aș spune că părinții se certau, dar direcția de educație a invitat și un psiholog. Respectiv nu doar părinți acestei grupe, dar și părinții copiilor care frecventează și alte grupe au îndeplinit anchete, au fost evidențiate plusurile și minusurile. V-om lucra asupra acestei situații pentru ca pe viitor să nu mai avem astfel de incidente. Procuratura anchetează cazul, dădaca a fost concediată conform legii. În paralel de asta se va ocupa și Comisia pentru etică.”

Edilul de Bălți asigură că vor fi luate măsurile necesare, totuși, potrivit lui, această instituție preșcolară este una exemplară și se bucură de recenzii foarte bune.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Astăzi părinții susțin educatoarea și dădaca. Noi ne străduim ca totul să fie cinstit, ca ambele părți să fie audiate. Iată ce concluzii am făcut. Grădinița este una dintre cele mai bune din orașul nostru. Acolo se află educatori minunați, care au participat și la concursuri republicane.”

Din bugetul municipal pentru reparația acestei grădinițe au fost alocați peste 7 milioane de lei.