mamaplus

Cum se simte elevul care a făcut 150 de așezări și a ajuns la reanimare?

-
//
16.12.2020

Caz scandalos la un liceu din Capitală. Un elev de 15 ani a ajuns în secţia reanimare după lecţia de educație fizică. Copilul ar fi întârziat la oră împreună cu alţi colegi, iar drept pedeapsă, profesoara i-ar fi obligat să facă 150 de genuflexiuni. Bunica băiatului, spune că totul s-a întâmplat acum o săptămână.

"Copiii fără să se încălzească au făcut acest exercițiu. Profesoara a insistat să termine genuflexiunile. Cum să pedepsească așa un copil? Pentru asta există agendă, părinții. Pedeapsa trebuie să fie altfel aplicată, nu cu efort fizic", spune bunica băiatului.

Băiatul suferă de anemie și afecțiuni cardiovasculare, însă medicul i-a permis să frecventeze lecțiile de sport. Totuși, efortul depus a fost prea mare pentru el. ”I s-a ridicat temperatura și s-au umflat picioarele. A doua zi am chemat ambulanța pentru că situația s-a agravat. Medicii ne-au zis că el are distrofie musculară și a făcut exces de efort fizic”, a mai spus femeia.

Administrația liceului susține că s-au autosesizat în urma comentariilor de pe internet.

"Altceva nu am avut nimic, nici un semnal de la nimeni, nici de la mamă și nici de la bunică. Toți elevii când au mers la lecția de educație fizică au făcut aceleași exerciții. Toată clasa a întârziat și au făcut un efort fizic pe care l-a propus doamna profesoară”, a declarat director-adjunct la Liceul Ginta Latină din Chișinău.

"Sâmbătă, am fost contactată de mătușă și mi-au spus că iată, a fost luat în reanimație. Din câte știu trebuie să prezinte un certificat care să arate că ești eliberat sau nu de la educația fizică. Nu a prezentat nimic”, a declarat diriginta clasei.

Cazul a ajuns și în vizorul Direcției Educație, Tineret și Sport al municipiului Chișinău.

”Din explicațiile de la cadrul didactic... neagă faptul că s-au solicitat câte 150 de așezări. În actele normative nu se prevede vreo formă de sancțiune pentru întârziere la lecție”, a spus Viorica Negroi, șef adjuct de la Direcția de Învățământ, Tineret și Sport Chișinău.

În prezent, elevul se află în secția reanimare a spitalului pentru copii Valentin Ignatenco, iar starea lui este stabilă. Acesta va fi supus unor investigaţii medicale, iar până atunci, medicii evită să se pronunțe dacă boala a survenit din cauza efortului fizic la care a fost supus sau există alte motive. Deocamdată, nimeni dintre responsabili nu ne-au putut spune ce riscă profesoara, dacă se va demonstra că a comis un abuz asupra copilului.