mamaplus

Cum să-ți pregătești copilul de plecarea la grădiniță în 30 de minute?

-
//
21.12.2021

Diminețile sunt complicate nu doar pentru adulți, dar și pentru cei mai mici membri ai familiei. Trezirea de dimineață devine o adevărată corvoadă, mai ales în zilele în care afară plouă sau este foarte frig. Crizele de isterie ale copiilor devin un coșmar pentru părinți. Secretul principal ar fi să găsiți limbaj comun cu cel mic încă din prima perioadă de frecventare a grădiniței, pentru că problema s-ar putea extinde până în clasele primare, dacă nu este rezolvată la timp. Află în continuare cum să organizezi timpul eficient, astfel încât plecarea la grădiniță să nu fie atât de anevoioasă.

Planificați totul din timp

Dacă nu estimați niciodată de cât timp aveți nevoie pentru a pregăti copilul pentru plecarea la grădiniță, s-ar putea să nu soluționați niciodată problema cu întârzierile sau crizele de isterie ale copilului. Psihologii sugerează să setați alarma din 10 în 10 minute imediat după trezire. Astfel, veți învăța treptat cum să vă planificați fiecare activitate de dimineață, evitând să faceți lucruri inutile precum navigarea pe rețelele sociale în timpul micului dejun.

Pregătiți hainele din timp

O mare greșeală a părinților este să caute în grabă hainele copilului în ultimele momente înainte de ieșirea din casă. Această grabă îi va provoca emoții negative copilului, iar rezultatul îl știți bine – criza de plâns și isterie. Mai mult, copiii se trezesc mai greu dimineața, iar întrebările părinților nu vor face decât să înrăutățească situația. Ca să evitați astfel de situații, încercați să organizați mai eficient timpul și să introduceți în rutina de seară pregătirea hainelor pentru a doua zi. Copilul va fi mai receptiv și va putea răspunde la toate întrebările părinților.

Petreceți cu copilul mai mult timp

Mulți copii simt o lipsă acută de atenție din partea părinților. Chiar dacă veți spune acum că nu este cazul Dvs, încercați să găsiți timp dimineața pentru o scurtă discuție cu cel mic. Copilul vă va simți lipsa pe parcursul zilei și tocmai de aceea, este necesar să-i oferiți mai multă atenție atât dimineața cât și seara. Copilul va deveni mult mai vesel și relaxat dacă îi veți spune ceva dulce și îl veți îmbrățișa.

Păstrați buna dispoziție

Este adevărat că nu toate diminețile sunt la fel și se mai întâmplă să nu ai dispoziție, dar încearcă să-i oferi copilului tot ce-i mai bun. Copiii simt fiecare stare a părinților și tocmai de aceea ar trebui să depui mai mult efort pentru a menține un echilibru. Încercați să vă păstrați calmul, chiar dacă întârziați sau nu v-ați împlinit somnul.